Direct contact

Telefoon: 06-83982901
E-mail: simone@siemwork.nl
Bezoek: Hedel – Den Bosch

De pitstop voor jouw mensen

Uitval van medewerkers is vaak een gevolg van stapelstress: dagelijkse (kleine) stressfactoren die op zichzelf weinig invloed hebben, maar bij meerdere tegelijk kunnen leiden tot uitval.

Zeker nu we (meer) thuiswerken of werken in een crisissituatie, is er op veel verschillende vlakken sprake van stress en onzekerheid. Hoe zorg je er voor dat medewerkers overeind blijven?

Ons antwoord hier op is: open en eerlijke gesprekken gericht op waar het echt om draait. Al langere tijd merken we dat er veel leidinggevenden zijn die het lastig vinden om kwetsbare gesprekken aan te gaan met medewerkers en dat medewerkers het ook lastig vinden om open te zijn over hoe ze er bij zitten. Wanneer stapelstress te lang onbesproken blijft, is het gevolg echter pijnlijk zichtbaar.

Daarom is er het Rechargepoint. Oftewel, het oplaadpunt, de pitstop of het luisterend oor.

“Het beste cadeau wat je aan je mensen kunt geven.”

meer energieke medewerkers

adequate stuurinformatie

digitaal en centraal

2-wekelijks (online) inloopspreekuur

veilig en betrouwbaar

€ 2625 per 3 maanden

persoonlijke begeleiding voor medewerkers

minder stapelstress

laagdrempelig en snel

“Uitval van medewerkers is vaak een gevolg van stapelstress: meerdere dagelijkse (kleine) stressoren die op zichzelf weinig invloed hebben, maar bij meerdere stressoren tegelijk kunnen leiden tot uitval.”

Luisterend oor als pitstop voor jouw mensen

Meer dan ooit is een goede pitstop voor jouw mensen nodig. Met (meer) thuiswerken of werken in een crisissituatie met hoge werkdruk en veel spanning, is het nog belangrijker om expliciet ruimte te maken voor opladen. Daarom is er de pitstop: een luisterend oor, oplaadpunt, 1-op-1 contact, een goed gesprek of een wijze (frisse) raad.  

Medewerkers kunnen kortdurend sparren (bijvoorbeeld veilig verhaal delen, advies vragen, tips en tricks bespreken of een plan van aanpak maken) en gaan opgelucht (en herladen) de deur uit.

Voorkom stapelstress en pak middels een laagdrempelig en onafhankelijk aanspreekpunt potentieel verzuim en verloop aan.

 

Hoe het werkt?

  • 1 dagdeel (a 3 uur) per 2 weken zit er een psycholoog online klaar om medewerkers op te vangen.
  • Via een inschrijftool kunnen medewerkers een tijdslot claimen van 25 minuten.
  • Medewerkers kunnen laagdrempelig en kortdurend sparren (bv. veilig verhaal delen, tips en tricks bespreken of een plan van aanpak maken).
  • Vooraf wordt er een vragenlijst doorgestuurd om de tijd effectief te kunnen besteden.
  • Wij gebruiken hiervoor een AVG-proof platform.
  • Er gaat geen inhoudelijke informatie naar HR of de leidinggevenden. Wel kunnen wij in de loop der tijd algemene tendensen herkennen en bespreekbaar maken.

Doel/resultaat: Opgeladen en opgeruimde medewerkers, enthousiasme, creativiteit, minder uitval, lager verloop, bevlogenheid, energie, tijdige signalen en vernieuwde ideeēn.

Kunnen jouw medewerkers of collega’s zo’n oplaadpunt wel gebruiken? Dan kunnen wij een continu oplaadpunt binnen jouw organisatie, voor jouw medewerkers, faciliteren.

Kom erachter of dit abonnement bij je past!

Het Luisterend oor wordt aangeboden i.s.m. The Satisfactory ProjectEen collectief van gedragswetenschappers die zich richten op de mens in werkcontext.

“Het luisterend oor wordt echt gewaardeerd. Sowieso dat we aandacht aan mentaal welzijn besteden.”

Thema’s

Wat nog meer kan:

teamtraining 

Teamtrainingen die starten bij het individu.

Als het gaat om de individuele benadering blijft het vaak stil wanneer we praten over ‘teambuilding. En toch is dat het startpunt voor elk goed lopend team: teamleden die er goed in zitten, weten wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Waarom beginnen we niet vanuit deze kracht?

Deze teamtraining gaat daarom om persoonlijk werkplezier. We bespreken verschillende thema’s en gaan vooral zélf aan de slag. Aan het einde van de training heeft elke deelnemer een inzicht in eigen werkplezier en een persoonlijk actieplan voor persoonlijke groei en (beter) samen werken.

Het doel van de training is het verhogen van eigenaarschap voor persoonlijk werkplezier. De training creēert bewustwording van de eigen behoeften en  de eigen invloed daarop. Bijvangst: de training vergroot veranderbereidheid van de medewerkers. Handig voor verdere teamontwikkeling!

Duur: 2 uur

De training kan ook worden ingezet op specifieke thema’s rondom samenwerken, verbinding, creativiteit of energie. Klik hieronder voor contact, dan gaan we in gesprek!

 

Integraal teamtraject 

Samen werken! Dat is waar samenwerken echt over gaat. Niet altijd, 5 dagen per week naast elkaar zitten, maar wel samen de klus klaren. Voor hetzelfde doel gaan en iedereen op zijn/haar best inzetten.

Dat is waar het Teamtraject over gaat. Meer verbinding binnen teams, weten van elkaar waar je goed in bent, hulp bij kunt gebruiken, wat je leuk vindt, waar je het voor doet elke dag en hoe je elkaar kunt versterken.

Het teamtraject tilt persoonlijk werkplezier naar teamverband. Het traject bestaat uit een live dagdeel waarin persoonlijk werkplezier wordt vertaald naar teamplezier en samenwerken. Teamleden gaan zelf en samen aan de slag met thema’s die gaan over persoonlijke doelen en als team tot bloei komen.

Na de live sessie doen alle teamleden een individuele online scan. Deze online scan onderbouwt wat er speelt persoonlijk en binnen het team. De sterke punten en de aandachtspunten.

Dit alles wordt gebundeld in een analyse, toegelicht in een eindgesprek en uiteindelijk samengevat in een adviesrapport, als kompas voor de verdere teamontwikkeling.

Het doel van de training is het verhogen van teampresteren, samen werken en verbinding. Vanuit persoonlijke behoeften en talenten de gezamenlijke impact vergroten. Uitermate geschikt voor de energie en motivatie binnen teams!

Duur: meerdere momenten

Kom erachter of dit traject bij je past! 

Kennismaken?

Boek hieronder een telefonische kennismaking of laat me hier weten dat je interesse hebt

7 + 2 =

Leuk dat je een kennismaking inplant. De kennismaking vindt telefonisch plaats. Ik bel jou op het afgesproken moment. Kun je geen geschikt moment vinden of lukt het niet? Mail dan naar simone@siemwork.nl 

Siemwork
Make the dream work

E-mail: simone@siemwork.nl
Telefoon: 06-83982901
KVK: 74879162

Misschien is dit ook wat voor je