Trots. Het is zo’n gek woord.
Brief van xmij.

Soms is er een moment van rust. Bezinning. Vaak na een druk weekend, veel hectiek of een volle werkweek. En dan ineens is er dat moment. In de auto, op de fiets of gewoon thuis. Zo ook vandaag. Vandaag viel uit alle onrust het kwartje. Het kwartje van trots.

Trots op mijzelf en trots op de mensen om mij heen die mij ruimte geven, aan het denken zetten en verder helpen. 

Zo vaak beoordelen we onszelf op resultaten die we behaald hebben. Of zijn we bezig met wat er beter kan. Vooruit kijken. Bijschaven. De volgende stap.

Wat we dan alleen vergeten is stil te staan bij de dingen die we al bereikt hébben. Zo ook betrapte ik mezelf. Ik ben er namelijk nog lang niet. En het kan altijd beter. Maar het mooiste resultaat heb ik eigenlijk allang bereikt: ik ben blij. Gewoon heel blij! Ik heb ontdekt wat ik leuk vind en mag daar ook nog eens elke dag de hele dag mee bezig zijn. Wat een resultaat is dat?

En nee dat is niet uit te drukken in aantal klanten of hoeveelheid volgers. Maar wel in geluk. Werkgeluk. Algeheel geluk. En ontzettend blij zijn met wat je doet. En nu ik zo eens stil sta, dan is dat toch eigenlijk hetgeen wat het meeste telt?

Daarom vandaag trots. Omdat we allemaal weleens een beetje meer trots op onszelf mogen zijn! Of op de ander! Dus ben jij ook trots op jezelf of ken je iemand op wie jij dat bent en die dat wel eens zou mogen horen? Zeg het jezelf of diegene en schrijf het op!

Laat hieronder een comment achter met jouw inzicht. En start vandaag nog met het maken van een mooie collectie van momenten van trots. Liefs, xmij.

Deze blog is geinspireerd op 1 van de brieven van xmij. Voor meer van deze brieven zie: https://xmij.wordpress.com